Joakim Oskarsson – Plasma- och kantpressoperatör

Berätta vad ditt arbete består av!
– Mitt jobb består av att förse mina kollegor med bockade och skurna detaljer. Det gör jag med hjälp av plasmaskäraren och kantpressen.

Vad är viktigt i ditt jobb?
– Det är god datakunskap och bra blick för hur programmen till plasmaskäraren och kantpressen ska utformas. Det är viktigt att det jag producerar håller rätt kvalitet så jobbet blir lättare för de som sedan bygger och svetsar ihop produkterna.

Vad tycker du är det roligaste i ditt arbete?
– Mycket av det vi tillverkar är olika produkter. Det gör att arbetet är varierande, utmanande och hela tiden känns som nytt. Jag gillar när jobbet flyter på, är problemfritt och att material kommer och lämnar mig löpande.

Vilken av alla produkter gillar du mest?
– Det är den högtippande skopan från Ufo för den innehåller många bockade detaljer som ska passas ihop.

Varför ska man välja Fronteq som redskapsleverantör?
– Det är för att vi har ett brett utbud av redskap och att produkterna går att anpassa efter behov. Vi har hög kvalitet och en bra leveranssäkerhet.

Vad kopplar du helst av med när du är ledig?
– Då fiskar jag lax eller öring i Vänern. Jag rör mig även gärna i naturen på Kinnekulle.

Korta fakta

Namn:

Joakim Oskarsson

Ålder:

36 år

Bor:

Österäng

Roll på Fronteq:

Plasma- och kantpressoperatör

Stationeringsort:

Götene
Peter Nyberg svetsare och skyddsombud hos Fronteq

Peter Nyberg – Svetsare och skyddsombud

Som svetsare anser Peter att det inte handlar om att svetsa ihop delar. Arbetet innebär att förse Fronteqs kunder med kvalitativa produkter. Hans favoritprodukter är tiltfästena för de är mest avancerade att tillverka.
Peter Johansson Fronteq

Peter Johansson – Inköps- och logistikansvarig

I arbetet som Inköps- och logistikansvarig ingår att försörja Fronteqs produktionsenheter med material och att se till att rätt mängd material och komponenter alltid finns på lager. En styrka med Fronteq tycker Peter är det breda sortimentet och att hela kedjan finns inom företaget, från ritbord till färdig produkt.
Ufo högtippande skopa

Joakim Oskarsson – Plasma- och kantpressoperatör

I sitt arbete som plasma- och kantpressoperatörbestår förser Joakim sina kollegor med bockade och skurna detaljer. Bästa produkten enligt honom är den högtippande skopan från Ufo för den innehåller många bockade detaljer som ska passas ihop.
David Nilsson – Montör och traktorförare

David Nilsson – Montör och traktorförare

David är montör och traktorförare i vår anläggning Bygdsiljum. Han jobbar med slutmontering av Siljums produkter, i huvudsak multiplogar. På fritiden blir det gärna skogsarbete eller skoteråkning.
Daniel Temnewo - Fronteq

Daniel Temnewo – Gruppledare i maskinverkstaden

Daniel är arbetande arbetsledare i maskinverkstaden i Götene. Förutom att arbeta tillsammans med sina kollegor tycker han om att programmera maskiner och att hitta förbättringar.
Jimmy Olofsson Fronteq

Jimmy Olofsson – Lager- och logistikmedarbetare samt arbetsledare

Jimmy Olofsson jobbar vid Fronteqs anläggning i Bygdsiljum. Han jobbar med allt som rör inkommande gods, lagerhantering och är även arbetsledare. Jimmy gillar att göra ett bra jobb och att fortsätta utvecklas varje dag.