David Nilsson – Montör och traktorförare

Berätta vad du gör hos Fronteq!
– Jag jobbar med slutmontering av Siljums produkter, i huvudsak multiplogar. Jag ansvarar för att montera all hydraulik och kompletta vingar. Innan leverans gör jag även en slutkontroll så att alla slangar är rätt monterade och att det inte uppstår något läckage.

Hur lång tid tar det att montera en plog?
– En Multiplog består av cirka 900 delar och det tar omkring tre dagar att färdigställa en hel plog. För att monteringen ska bli effektiv ser jag till att alla delar som behövs är framplockade innan arbetet börjar. En Multiplog X-Line är rolig att montera för den innehåller många komponenter och moment.

När är ditt jobb som allra bäst?
– Jag gillar när arbetet flyter på och att jag har allt på plats runtomkring mig innan jag börjar montera. Det är alltid skönt att gå hem och ta helg och känna att allt är klart. Sen har jag bra arbetskompisar och det är också viktigt för mig.

Vilka är Fronteqs främsta styrkor?
– Det är att vi har produkter med bra kvalitet och snabba leveranser.

Vad kopplar du helst av med när du är ledig?
– Då jobbar jag gärna i skogen eller kör skoter.

Korta fakta

Namn:

David Nilsson

Ålder:

52 år

Bor:

Ljusvattnet

Roll på Fronteq:

Montör och traktorförare

Stationeringsort:

Bygdsiljum
Peter Nyberg svetsare och skyddsombud hos Fronteq

Peter Nyberg – Svetsare och skyddsombud

Som svetsare anser Peter att det inte handlar om att svetsa ihop delar. Arbetet innebär att förse Fronteqs kunder med kvalitativa produkter. Hans favoritprodukter är tiltfästena för de är mest avancerade att tillverka.
Peter Johansson Fronteq

Peter Johansson – Inköps- och logistikansvarig

I arbetet som Inköps- och logistikansvarig ingår att försörja Fronteqs produktionsenheter med material och att se till att rätt mängd material och komponenter alltid finns på lager. En styrka med Fronteq tycker Peter är det breda sortimentet och att hela kedjan finns inom företaget, från ritbord till färdig produkt.
Ufo högtippande skopa

Joakim Oskarsson – Plasma- och kantpressoperatör

I sitt arbete som plasma- och kantpressoperatörbestår förser Joakim sina kollegor med bockade och skurna detaljer. Bästa produkten enligt honom är den högtippande skopan från Ufo för den innehåller många bockade detaljer som ska passas ihop.
David Nilsson – Montör och traktorförare

David Nilsson – Montör och traktorförare

David är montör och traktorförare i vår anläggning Bygdsiljum. Han jobbar med slutmontering av Siljums produkter, i huvudsak multiplogar. På fritiden blir det gärna skogsarbete eller skoteråkning.
Daniel Temnewo - Fronteq

Daniel Temnewo – Gruppledare i maskinverkstaden

Daniel är arbetande arbetsledare i maskinverkstaden i Götene. Förutom att arbeta tillsammans med sina kollegor tycker han om att programmera maskiner och att hitta förbättringar.
Jimmy Olofsson Fronteq

Jimmy Olofsson – Lager- och logistikmedarbetare samt arbetsledare

Jimmy Olofsson jobbar vid Fronteqs anläggning i Bygdsiljum. Han jobbar med allt som rör inkommande gods, lagerhantering och är även arbetsledare. Jimmy gillar att göra ett bra jobb och att fortsätta utvecklas varje dag.